E-mail

De mailserver van Aedifex ondersteunt meerdere verbindingsmogelijkheden:

  • POP3
    Dit is het van oudsher meest gangbare protocol. Bij POP3 maakt uw computer verbinding met de server, haalt alle nieuwe e-mailberichten op en slaat deze vervolgens lokaal (op uw computer) op. Daarna worden de berichten verwijderd van de server en wordt de verbinding verbroken. U kunt dit vergelijken met het leeghalen van uw brievenbus. Eén van de nadelen van deze methode is dat als u uw mailbox via webmail of een ander mailprogramma (bijvoorbeeld op uw smartphone) bekijkt, u niet meer de berichten te zien krijgt die al op uw computer zijn opgeslagen.
  • IMAP
    Bij IMAP blijft alle e-mail op de server staan, waardoor u overal (op uw computer, via webmail, op uw smartphone) toegang heeft tot dezelfde mailbox. Een nadeel kan zijn dat de mailbox bij een vaste grootte (standaard zijn de mailboxen bij Aedifex 100 megabyte) vol kan geraken.

Voor beide protocollen ondersteunt Aedifex SSL, zodat gegevens beveiligd (versleuteld) verzonden worden.

E-mailtoepassingen

De e-mailvoorzieningen van Aedifex zijn met alle gangbare e-mailtoepassingen te gebruiken, zoals met Microsoft Windows Live Mail, Mozilla Thunderbird of Opera. U kunt hieronder instructies vinden voor het instellen van uw toepassing: