Microsoft Windows Live Mail

Microsoft Windows Live Mail

 1. Klik op 'E-mailaccount toevoegen'. Het volgende venster verschijnt:
  Microsoft Windows Live Mail
 2. Vul het e-mailadres en het wachtwoord van de account in, vink desgewenst 'Wachtwoord onthouden' aan en geef de schernaam op. Als u iemand mailt, ziet de ontvanger deze naam als afzender verschijnen. Vink tenslotte 'Serverinstellingen voor e-mailaccount handmatig configureren' aan en klik op 'Volgende'. Het volgende venster verschijnt:
  Microsoft Windows Live Mail
 3. Klik op POP3 en kies in het lijstje dat uitklapt voor IMAP. Vul bij 'Inkomende server' mail.aedifex.nl in en vink 'Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig' aan ('Poort' verandert automatisch van 110 in 993). Vul bij Aanmeldings-ID uw loginnaam in.
 4. Bij 'Uitgaande server' heeft u 2 mogelijkheden:
  1. U kunt de uitgaande mailserver van uw Internetprovider gebruiken. Vul dan bij 'Uitgaande server' het juiste adres in:
   1. voor KPN: mail.kpnmail.nl
   2. voor Online: smtp.online.nl
   3. voor Telfort: smtp.telfort.nl
   4. voor UPC Chello: smtp.upcmail.nl
   5. voor Alice: out.alice.nl

   Staat uw provider niet vermeld? Zoek dan op de website van uw provider naar de naam van de uitgaande mailserver (ook wel SMTP-server genaamd) of gebruik de uitgaande mailserver van Aedifex (zie hieronder).

  2. U kunt de uitgaande mailserver van Aedifex gebruiken. Vul dan bij 'Uitgaande server' wederom mail.aedifex.nl in, verander bij 'Poort' 25 in 465, vink 'Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig' en 'Voor de uitgaande server is verificatie vereist' aan
 5. Klik op 'Volgende'. Er verschijnt een nieuw venster met de melding 'Alle vereiste informatie voor het instellen van het account is ingevoerd'. Klik op 'Voltooien'.
 6. Er wordt nu verbinding gemaakt met de server; nadat dit proces is voltooid is Windows Live Mail klaar voor gebruik in combinatie met uw e-mail account.